CORONA: tot 1 juni geen LeiSB-Jeugd activiteiten

In navolging van de door de regering genomen maatregelen en de daarbij behorende adviezen en de besluiten van de KNSB, zijn alle activiteiten die onder de verantwoordelojkheid van de LeiSB vallen tot  1 juni afgelast/uitgesteld. Dat betreft voor de jeugd activiteiten zoals de grandprixs, de pupillendag, de teamkampioenschappen, de schoolkampioenschappen, de PK A&B, de NK's, de schoolkampioenschappen, zie ook berichten hieronder. Ook zijn de KNSB - en de LeiSB competities stilgelegd  De KNSB probeert alternatieve data te vinden voor een aantal activiteiten, en ook de LeiSB zal dat proberen te doen, maar voorlopig blijft dat erg speculatief. De kalender is voor zover opportuun aangepast, zodra het enigszins mogelijk is zal er een aangepaste kalender opgesteld worden. 

Bij verschillende verenigingen worden er online competities/toernooitjes georganiseerd. Ook zal een geplande training voor getalenteerde jeugd online plaatsvinden.

Het laatste twee berichten van de KNSB staan hieronder:

Lees meer...

CORONA: JCC-E, GrandPrix en andere jeugdschaak activiteiten tot 6 april afgelast

Donderdag  heeft de regering nieuwe maatregelen aangekondigd ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus. Het daaruit voortvloeiende advies van NOC*NSF, de koepel van sportbonden, is om alle sportwedstrijden en clubbijeenkomsten tot en met 6 april 2020 af te gelasten.

Concreet betekent dit het volgende:

  • Alle wedstrijden in de competitie van de Leidse schaakbond zijn per direct afgelast tot en met 31 maart 2020. Wedstrijdleiders extern van alle clubs zijn hierover eerder geïnformeerd.
  • De Jeugdclubcompetitie-E van 14 maart en de GrandPrix-Vrijpionnen-Voorhout van 21 maart gaan niet door.
  • Het advies is om alle sportwedstrijden dus ook de clubavonden niet door te laten gaan. Wij adviseren de bij de Leidse schaakbond aangesloten clubs om alle activiteiten tot en met 6 april op te schorten.

In een later stadium zullen wij bekijken of wedstrijden of evenementen ingehaald worden op een later tijdstip of definitief afgelast worden.

Wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn, kunt u dat uiteraard hier lezen.
\
Het bestuur van de Leidse schaakbond.

Nieuwe site in de lucht

Zoals je kunt zien is de nieuwe site in de lucht. Alle informatie van de oude site is overgezet. De layout zal in de komende periode nog wel wat aangepast gaan worden dus het kan zijn dat de site soms niet bereikt kan worden. Meestal duurt zo\'n verstoring niet meer dan 15 minuten. 

Lees meer...

Google map van de LeiSB

Ook de site van de LeiSB jeugdcommissie is voorzien van een Google Map.
Hier kan je met 1 klik zien waar schaakverenigingen met een jeugdafdeling zijn binnen de Leidse Schaak Bond.  Als je op de rode markering klikt krijgt je nadere informatie over die vereniging.

Zie de menu optie Landkaart of klik hier

3 Leiderdorpse meisjes naar EK Sibenik

13 september 2007 vertrekken drie Leiderdorpse schaaksters naar het Europees kampioenschap in Sibenik (Kroatië). Zullen ze daar prijzen in de wacht slepen?

Image

Lees meer...

Jeugdsite sterk uitgebreid

De afgelopen weken is erg hard gewerkt aan de Jeugdsite van de Leidse Schaak Bond.
Met het publiceren van een eerste Gallery is deze klus afgerond.

De website werd uitgebreid met up to date reglementen, bijgewerkte links en overige info, een nieuwe Eregalerij met een Gallery dus en een nieuwe kalender met daarbij ook een nieuwe Calendar tool, zoals dat zo mooi  heet.

Ondersteuning werd hierbij ondervonden door Carla Hortensius en Jos Damen en goede suggesties kwamen van Suzy Willemze, Ria Fijn van Draat en Ankie Erwich.

Dit allemaal voor ons doel: het verschaffen van zo goed mogelijke informatie aan jeugdspelers van de Leidse Schaak Bond en hun ouders .

 Er kan veel op internet, mocht je een suggestie hebben, aarzel niet en stuur hem naar de webmaster van de Jeugdsite: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lintjesregen bij OEW

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op vrijdag 27 april in de Hooglandse kerk kregen Harry Delemarre, Ria Fijn van Draat, Dik de Heer, Piet Pouw en Suzy Willemze door burgemeester Lenferink een koninklijke onderscheiding opgespeld. Het heeft Hare Majesteit Koningin Beatrix behaagd om Harry, Ria, Dik en Suzy te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, Piet wegens zijn vele verdiensten voor de nationale en internationale museumwereld zelfs tot Officier. In zijn woonplaats Deurne werd OEW-oprichter en erelid Ger Dekker (de steunpilaar van het jaarlijkse naar hem vernoemde spektakel-toernooi) tot Ridder benoemd.
 
  Image
 
Voor meer informatie zie: de OEW site 

Welkom bij de JC van Leidse Schaakbond

De site van de Jeugdcommissie van de Leidse Schaak Bond is vandaag overgegaan op het CMS Joomla.  Een CMS is een Content Management System en betekent een manier van het bijhouden van de site waarbij geen grote technische kennis van allerlei webzaken nodig is.

Hierdoor kunnen meer mensen makkelijker kopij (content) aanleveren dat sneller en makkelijk geplaatst kan worden. 

 
De oude site kan je hier nog vinden: http://www.jc.leisb.org/index.htm


Met vriendelijke groeten, 

de webmaster