Afdrukken
Jesse van der Ende van SV Leiderdorp, Jarno Platenburg van SV Voorschoten en Eva van Harten van Op Eigen Wieken hebben zaterdag 12 maart 2010 in Voorschoten de hoofdprijzen in de wacht gesleept bij de pupillendag van de Leidse Schaakbond.

Jesse scoorde 8 uit 8 in groep F (geboortejaar 2001), Jarno behaalde 9 uit 9 in de G (2002) en bij de H'tjes behaalden Eva van Harten en Alba Camacho allebei 7 uit 8, maar de eerste plaats ging naar Eva omdat zij de onderlinge wedstrijd won.

In de F-groep werd de strijd pas in de laatste ronde beslist, want toen moesten de nummers 1 en 2 tegen elkaar. Sem Visser had een half punt verspeeld tegen Isis Verseef en moest daardoor van Jesse winnen om de eerste plaats te bemachtigen. Sem kon een loper winnen, maar zag dat niet en even later werd hij mat gezet, doordat zijn koning niet genoeg bescherming had.

Jarno speelde in de G zeer geconcentreerd en greep elke kans die zich voordeed met beide handen aan. Hij de groep dan ook met overmacht. Bij de allerjongsten hadden de meisjes het voor het zeggen. Alba won haar eerste 7 partijen, maar in de 8e ronde verloor ze de beslissende partij tegen Eva. Alba was vrij in de laatste ronde en moest toezien hoe Eva op gelijke hoogte met haar kwam. De onderlinge partij besliste om het kampioenschap en die ging dus naar Eva. (MD)