De eerste schaak-Grand Prix voor de jeugd uit Leiden en omgeving (za. 7 okt. 2006) was een succes. Er waren maar liefst 17 poules van elk acht schakers. Met ongeveer 136 jongens en meisjes was de opkomst in Leiderdorp dus goed in orde.

Er waren veranderingen en verrassingen. De grootste verandering was de aanpassing van de lokale LSB-rating. De Leidse rating is nu aan het begin van het seizoen omgezet naar de landelijke KNSB-rating. Die omzetting leverde deze eerste keer helaas een paar kleine fouten in de groepsindeling op, maar over het algemeen liep het aardig. De meeste foutjes zijn nu hopelijk gesignaleerd en zullen in de tweede Grand Prix rechtgezet worden.

De verrassingen lagen ondermeer in de hogere groepen: in groep 1 werd de 12-jarige Voorschotenaar Elwin van der Auweraert eerste met 5,5 uit 7, Marco Kirana (Leiderdorp) tweede en Wadim Sharshov (Philidor) derde. In groep twee was de eindstand: (1) Tjark Vos (HSV), (2) Kevin Bruggeman (V’schoten) en (3) Jasper van der Auweraert (V’schoten). In groep drie: (1) Igor Damen (V’schoten), (2) Alexander Vierkant (L’dorp) en (3) Julia Grannetia (De Uil). In groep 4 werd de jonge Sena Ozdemir (geb. 1998) na enig cijferwerk eerste (met 5 uit 7).
Twee jongens haalden maximaal resultaat: Gerben van der Hoeven in groep 5 en Yvar Verseef in groep 7 scoorden 7 uit 7.

De rest van de uitslagen is (met dank aan Jan Roorda) hieronder te zien. Op 4 november 2006 is de tweede ronde van de Grand Prix, dan in Boskoop.

Voor de uitslagen: http://www.jc.leisb.nl/gp_ldorp.html