Dit verslag bevat de uitslagen.
Geselecteerde partijen kun je bekijken via de volgende link:

GPOnline 18 oktober - Bezienswaardige Partijen


De GPOnline van 18 oktober werd gespeeld op chess.com binnen de club Leidse schaakbond Jeugd. Het toernooi was goed bezet met 47 spelers van 17 schaakverenigingen. Er werd gespeeld in 2 groepen, 7 ronden Zwitsers met een tempo van 8min+8s. Voor zover bekend was het aantal afvallers vanwege verbindingsproblemen met chess.com beperkt. Rashaan werd in ronde 2 "uit groep 2 gegooid", maar wist alsnog aan te haken in groep 1..

In groep1 regeerde Elysia, hij wist al zijn naaste concurenten te verslaan. Marnik en Thomas werden gedeeld tweede, Marnik had iets sterkere tegenstanders en won het onderlinge duel, al in de tweede ronde. Thomas had een prachtige eindspurt met 5 uit 5. Simon, Luka en Boyd hielden de race behoorlijk vol maar moesten in de top hun meerdere erkenen, hoho, niet te snel: Luka wist Marnik te bedwingen. Onderling speelden alleen Boyd en Luka tegen elkaar, dat zijn zo de nadelen van een Zwitsers systeem.

Er zijn geen inzendingen voor de mooiste partij, daarom hebben wij enkele bezienswaardige partijen en stellingen geselecteerd, ter lering en vermaak. Zie de link boven aan dit artikel.In groep2 regeerde Casper, hij wist al zijn naaste concurenten te verslaan. Evan, Sam, Alex en Zeyd deelden de 2e plaats, met gerige verschillen in weerstandspunten. Evan moest in de 5e ronde het onderspit delven tegen Casper, de computer geeft Casper in die partij een nauwkeurigheid van 91%! De eindspurt van Zeyd (4 uit 4) kwam te laat.

Er zijn geen inzendingen voor de mooiste partij, daarom hebben wij enkele bezienswaardige partijen en stellingen geselecteerd, ter lering en vermaak. Zie de link boven aan dit artikel.


--/--