Door de Vrijpionnen
 Op zaterdag 17 februari om 11:30 uur meldde zich de eerste speler voor de Grand Prix van de Vrijpionnen ruimschoots voor de aanvangstijd. De reden: het was een speler woonachtig in Eindhoven! Het was zeker niet de enige speler die van ver buiten de regio er uren reizen voor over had om deel te nemen aan dit open schaakkampioenschap voor jeugdspelers tot 18 jaar. Het geeft aan hoe populair deze oude denksport is en hoeveel faam dit kampioenschap zich verworven heeft. Het blijkt ook aan het aantal aanmeldingen van 160, terwijl de aula van het Teylingen college helaas niet meer dan aan 128 spelers plaats kan bieden.
De organisatie van de Vrijpionnen in samenwerking met de Leidse schaakbond was dan ook weer dik in orde. Door het sterke deelnemersveld hadden de leden van de Vrijpionnen zelf dan ook de grootste moeite om enige prijzen in de wacht te slepen. Pas in groep zeven wist Boaz van de Hoeven de eerste prijs te behalen, terwijl Karel Tan beslag legde op de derde prijs. In groep twaalf haalde Jurre de Glint zilver. Ook in groep vijftien was er een eerste prijs voor Arian Sukevicius en pakte op onderling resultaat met de nummer twee Thorsten Bonfrer het brons. Een laatste bronzen plak was er voor Viktor Bonfrer in groep zestien.
De winnaar van groep 1 was het jonge talent Aren Margaryan van de Leidse schaakclub Op Eigen Wieken. Met zijn acht jaar was hij veruit de jongste speler ooit die dit Voorhoutse toernooi op zijn naam wist te schrijven.

De einduitslagen en de stand in het klassement zijn te vinden onder het menu Grand Prix.