46e Alphense Jeugdschaakdag, 18 juni 2022
laatste Grand Prix van het seizoen 2021 – 2022
in samenwerking met de Leidse Schaakbond

Het PK-C is gepland voor 12, 19 en 20 februari, afhankelijk van het aantal deelnemers. Het PK-E is gepland voor 19 februari. De details staan hieronder.

Afgelopen weekend werden de jeugdkampioenen in de categorieën F, G en H bekend. Zij zijn de laatsten in een reeks kampioenschappen die de Leidse schaakbond online heeft georganiseerd op het Tornelo platform. Hierbij is alles in goede banen geleid door de enorme inspanningen van onze jeugdleider Jetze Heun: van proeftoernooien vooraf, indelingen en zoomsessies tijdens de toernooien tot barrages na de laatste ronde.

De Persoonlijke Jeugdkampioenschappen van de LeiSB worden gespeeld op een nieuw online platform (www.tornelo.com) dat speciaal geschikt is voor het organiseren van toernooien. Ook de KNSB speelt de NJK's op Tornelo. Bijgevoegd is een handleiding hoe een user account aan te maken en je in te schrijven voor een toernooi: Tornelo Handleiding LeiSB

Aan: alle jeugdleden van de Leidse Schaakbond (LeiSB)
Van: de gezamenlijke jeugdleiders
Datum: 21 maart 2021
Betreft: Online Persoonlijke Jeugdkampioenschappen (PJK)

Hieronder een overzicht van de verschillende Nationale Jeugdkampioenschappen en de LeiSB Persoonlijke Jeugdkampioenschappen. Ook de Kalender op deze site is bijgewerkt. Deze versie is van 22 maart.Marcus Driessen is benoemd to erelid van SV Voorschoten. Een goede reden om ook als LeiSB te bedenken hoe betrokken Marcus altijd is met het wel en wee van onze jeugdspelers en voor alle jeugdleiders ten allen tijde een dankbare bron van energie, ideeen en informatie is.