De Persoonlijke Jeugdkampioenschappen van de LeiSB worden gespeeld op een nieuw online platform (www.tornelo.com) dat speciaal geschikt is voor het organiseren van toernooien. Ook de KNSB speelt de NJK's op Tornelo. Bijgevoegd is een handleiding hoe een user account aan te maken en je in te schrijven voor een toernooi: Tornelo Handleiding LeiSB

Aan: alle jeugdleden van de Leidse Schaakbond (LeiSB)
Van: de gezamenlijke jeugdleiders
Datum: 21 maart 2021
Betreft: Online Persoonlijke Jeugdkampioenschappen (PJK)

Hieronder een overzicht van de verschillende Nationale Jeugdkampioenschappen en de LeiSB Persoonlijke Jeugdkampioenschappen. Ook de Kalender op deze site is bijgewerkt. Deze versie is van 22 maart.

Dankzij de onvolprezen Ben de Leur heeft onze Jeugdsite sinds kort de functionaliteit om partijen na te spelen op de site. Om dat te vieren hier een link naar een mooie partij van Ben (tegen Quinten Salomons): Ik dacht dat ik Tal was.

De KNSB heeft op 15 oktober alle schaakverenigingen een bericht gestuurd: Mailing KNSB 15okt2020

Wat de nationale jeugdevenemente betreft wordt het volgende gezegd:

In de eerst komende tijd zal er nog geen "normale" GP georganiseerd worden. Het is te lastig om die wel te organiseren, ook al zouden we aantal deelnemers beperken etc. Daarom beginnen we met een online GP zoals we ook in mei en juni deden. Als het een succes is en er nog steeds geen fysieke GP gehouden kan worden, dan willen we meer online gaan aanbieden. De voorkeur gaat natuurlijk uit naar het "echie", maar ja. De details van de online GP van 18 oktober staan hieronder.

Datum: zaterdag 13 juni
Tijd: 15 tot 17+ uur
Speeltempo: 8+8: 8 min p.p. + 8 sec per zet vanaf de eerste zet

Op www.chess.com is de online club Leidse schaakbond Jeugd opgericht.

Datum: woensdag 6 mei

Tijd: 15 tot 17 uur (mogelijke uitloop tot 18 uur)
Speeltempo: 8 min per persoon + 8 sec per zet vanaf de eerste zet

Waar: www.chess.com
Club Leidse Schaakbond Jeugd

Ook dit jaar wordt het persoonlijk kampioenschap leeftijdscategorie├źn A en B gespeeld als onderdeel van het PK Senioren op 9 vrijdagavonden. U moet zich wel inschrijven, niet later dan 7 nov.