Het NK ABC (A t/m 18 jr, B t/m 16 jr, C t/m 14 jr) werd alsnog fysiek gespeeld, van 1-7 augustus 2021 in Almelo. Er waren 6 deelnemers uit de LeiSB: Cato de Zoeten, David Sonneveld, Katja Venema, Timo Yeh, Nora Yeh en Abisan Pancharajah. In mei vond er al eens een online versie van dit toernooi plaats.

De Elckerlyc, de Kastanjelaan en 't Bolwerk uit Leiderdorp, de Anne Frankschool uit Leiden en de Montessorischool uit Oegstgeest speelden mee in de online Nederlandse schoolschaakkampioenschappen.

De afgelopen weken zijn de Nationale Kampioenschappen gespeeld, allemaal online op het platform Tornelo, dat zijn plaatsje in de schaakwereld wel veroverd heeft, mede dankzij de goede inspanningen van de KNSB. Een kort overzicht van de resultaten staat hieronder. De NK's krijgen trouwens nog een fysieke aflevering; 1-7 augustus (ABC in Alemelo), 11-12 september (E in Waalwijk) en 26-27 september (D in Best).

Het Persoonlijke Jeugdkampioenschappen F, G en H werden succesvol verspeeld op zaterdag 5 juni, online op Tornelo. 

Op 24 april speelden twintig jeugdschakers om de titel en plaatsing voor het NK (online ).

Twee dagen, 17 en 18 april, 9 ronden lang een tot op het laatste moment spannend online PJK-D.

Het PJK-C van 10 en 11 april 2021 kende een zinderend slot, maar het hele toernooi was boeiend met wisselende kansen en standen.Donderdag 21 januari werd de jaarlijkse finale gespeeld van het NK schoolschaken Voortgezet Onderwijs,

Zaterdag 3 oktober, de halve finales van de NKE-teams in Papendrecht. De LeiSB vertegenwoordigd door OEW, Voorschoten en LSG. Alle uitslagen en standen zijn te vinden op https://knsb.netstand.nl/scores/index/23. In .....

Op zaterdag 26 september 2020 streden de D-teams van LSG en OEW om én de kampioenstitel van de LeiSB én recht op deelname aan de halve finale van de nationale jeugdclubcompetitie. Het was vanwege de speciale corona omstandigheden een bescheiden toernooi, maar wel uitermate spannend tot op het laatste moment.

Op zaterdag 19 september organiseerde SV Voorschoten in basisschool De Vink het JCC-E.