Uitslagen en tussenstand PK-D

De eerste zes ronden van het LeiSB Jeugdkampioenschap voor de D categorie zijn gespeeld. Hier onder staan de voorlopige indeling ronde 7 en de stand.

Lees meer...

Pupillenkampioenschap 2018

Pupillenkampioenschap Leidse Schaakbond

Op 14 april werd door Op Eigen Wieken het pupillenkampioenschap van de Leidse Schaakbond georganiseerd. Dit zijn de kampioenschappen voor de jongste schakers, in de leeftijdsgroepen H (geboren in 2011 of later), G (2010) en F (2009). Er waren deelnemers van Op Eigen Wieken, SV Leiderdorp, Voorschoten, Vrijpionnen en Stormpionnen, die in
7 rondes moesten uitmaken wie de sterkste jongen of meisje was en dus naar het landelijke kampioenschap op 23 juni in Meppel mag.

Lees meer...

Linde Vleming wint LSB Meisjestoernooi 2018

Linde Vleming heeft het Meisjestoernooi 2018 van de Leidse schaakbond op haar naam weten te schrijven. In de laatste ronde wist ze knap te winnen van haar directe concurrent Nora Yeh. In totaal namen 35 meisjes deel aan deze editie van het meisjestoernooi.

Lees meer...

Uitslag Barage PK-D meisjes.

Nora Yeh heeft de barrage bij de D-meisjes gewonnen en mag dus samen met Jet de Zoeten naar het NK D meisjes.

Otto Zoet D-Kampioen, Jet de Zoeten Meisjes D-Kampioen.

Otto Zoet van S.V. Voorschoten is D-Kampioen van de Leidse Schaakbond geworden. Hij was met 8 uit 9 de sterkste. Jet de Zoeten, ook van S.V. Voorschoten, was het sterkste meisje. Er waren bij de D dit jaar 4 plaatsen voor het NK-D en die zijn dus voor Otto, Matthijs, Lorin en Tristan. NK-plaats meisje is voor Jet de Zoeten. De barrage in de D voor de 2e NK-plaats meisjes gaat woensdag 21 gespeeld worden tussen Linde Vleming, Nora Yeh en Katja Venema.

Lees meer...

Stefan Vleming B-Kampioen LeiSB

Stefan Vleming heeft de driekamp om het jeugdkampioenschap van de LeiSB in de B categorie gewonnen.
Ranking and Games after round 3 of PK B LeiSB 2018
No. PNo. Name             R1  R2  R3  CB Score
----------------------------------------------------------------------------
 1.  1 Stefan Vleming         -  2w1  3b1  0 2.0
 2.  3 Lucas Schädler        2b1   -  1w0  0 1.0
 3.  2 Bas Langendoen        3w0  1b0   -  0 0.0

Luke Schoonenwolf wint LeiSB PK E 2017

Op zaterdag 11 november hebben 22 kinderen in de leeftijd tot en met tien jaar gestreden om de bekers, maar uiteraard ook om de tickets voor het NK E dat weer tijdens het paasweekend in Waalwijk gehouden wordt. Daar waar de B-groep uit de startblokken vloog en bij alle partijen binnen enkele minuten een winnaar kon worden aangewezen in de eerste ronde, werd er in de A-groep tot de laatste minuut op enkele borden om dat eerste punt gestreden.

Lees meer...