Op woensdag 29 maart jl. werd in Kindcentrum De Brink aan de Kastanjelaan de finale van het regionaal kampioenschap schoolschaak voor basisscholen georganiseerd. Acht schoolteams hadden zich via voorwedstrijden weten te plaatsen voor deze eindronde.
Het schaakteam van de Lorentzschool uit Leiden toonde zich in de finale de sterkste en legde beslag op de regionale titel. De Hobbitburcht uit Alphen aan de Rijn eindigde als tweede, de Anne Frankschool uit Leiden als derde en De Vink uit Voorschoten als vierde. Deze vier scholen mogen de Leidse Schaakbond gaan vertegenwoordigen op de landelijke kampioenschappen.

Voor de regionale finale hadden zich acht schoolteams geplaatst. Uit Leiden de Lorentzschool, De Dukdalf en de Anne Frankschool, uit Leiderdorp de Schakel en de Elckerlyc, uit Alphen aan de Rijn de Hobbitburcht, uit Voorschoten De Vink en uit Zoeterwoude de Bernardusschool.
Ieder team besto nd uit vier spelers. Verdeeld over twee poules van elk vier teams werd er eerst geschaakt om een plaats in de finalepoule waarvoor de twee hoogst-eindigende teams per poule in aanmerking kwamen.
Het was een belangrijk onderdeel van het kampioenschap, want uiteindelijk mogen de vier sterkste teams op 20 mei en 3 juni 2017 deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen Schoolschaak in Nijmegen. Dus elk team liet zich van zijn sterkste kant zien!

In poule A bleek de Anne Frankschool de sterkste. De Vink behaalde de tweede plaats.
In poule B staken de Lorentzschool en de Hobbitburcht ver boven hun concurrenten uit.
In de finalepoule wist het team van de Lorentzschool de goede vorm vast te houden en werd beslag gelegd op de regionale titel.
De Hobbitburcht wist beslag te leggen op de tweede plaats. De Anne Frankschool eindigde als derde en De Vink als vierde.
Op zaterdag 20 mei reizen deze vier scholen naar Nijmegen voor het Nederlands Kampioenschap.