Ter gelegenheid van Philidor100 en in het kader van HEELLEIDENSCHAAKT organiseerden Philidor, Op Eigen Wieken en LSG het persoonlijk kampioenschap voortgezet onderwijs van de gemeente Leiden. Op zater dag 20 april 2019, in de bibliotheek in het centrum van Leiden.

 

Job Segers speelde de sterren van de hemel, scoorde 100%, met Quinten Salomons, Lucas Schädler, Lodewijk van der Putten en Annabel Vleming als achtervolgers. Bij de jongere jeugd werd Annabel op de hielen gezeten door Hugo Stokman en Maurits Holwerda. Akil Pancharajah speelde te wisselvallig om de race vol te houden en Simon Brienen begon te laat aan zijn inhaalrace.

 

Het aantal deelnemers was helaas lager dan gehoopt, maar zowel de “top” als de ambitieuze jeugd uit de lagere klassen was heel goed vertegenwoordigd. De sfeer was uitstekend in de voor dit doel mooie locatie van de bibliotheek. In 7 ronden Zwitsers met een speeltempo van 15min+5s werd elk niveau een kans geboden en waren we van half twaalf tot vijf uur aan het schaken.

 

Zo werden Job (jongens en algemeen) en Annabel (meisjes) de twee eerste persoonlijke kampioenen van het voortgezet onderwijs Gemeente Leiden.

 

Het plan is om dit een jaarlijks terugkerend evenement te maken.