Stedelijk Gymnasium weer Kampioen van Nederland!

Donderdag 16 januari 2020 was de finale van het jaarlijkse NK Schaken voor Schoolteams. Het evenement viel samen met het Tata Steel Chess Tournament on Tour en vond plaats in het PSV Stadion te Eindhoven. Het Stedelijk Gymnasium Leiden had zich ook dit jaar weer middels landelijke voorronden weten te plaatsen. De school mocht met maar liefst vijf teams aantreden, drie in categorie VO I (alle leer jaren) en twee in VO II (eerste twee leerjaren). Met 21 leerlingen, allen jeugdschakers van de LeiSB, was dit de grootste delegatie ooit in de geschiedenis van het Leidse schoolschaken. Schakers die normaliter tegen elkaar spelen voor hun schaakclubs SV Leiderdorp, Op Eigen Wieken, Voorschoten, Stormpionnen en LSG, streden nu gebroederlijk samen voor hun school.

De dag was lang, gestart op school met het maken van proefwerken, daarna een autorit van ruim 1,5 uur en vervolgens 5 ronden schaken. Maar de resultaten waren er niet minder om! In zowel VO I als VO II was het Stedelijk oppermachtig en behaalde 9 van de 10 matchpunten. Daarmee liet het geduchte concurrenten uit o.a. Rotterdam, Heemstede, Apeldoorn en Dordrecht ver achter zich. In beide categorieën werd het Stedelijk eerste en wist daarmee haar nationale titels van vorig jaar te prolongeren. Wederom twee keer goud, twee keer Kampioen van Nederland!

Uitslagen en standen zijn te vinden op: https://schaken.nl/nk-schoolschaak/nieuws/stedelijk-gymnasium-leiden-pakte-twee-titels-bij-voortgezet-onderwijs


--/--