De laatste jaren waren we gewend aan het bericht dat het Stedelijk Gymnasium van Leiden (SGL) Nederlands kampioen werd van het Voortgezet Onderwijs, zowel in de categorie VO-I "alle leerjaren" als VO-II "eerste twee leerjaren". In totaal speelde het SGL met maar liefst 4 teams mee, twee in elke categorie. De finales werden dit jaar online gespeeld op 20 januari, via het platform Tornelo.
 
Alle uitslagen zijn te vinden op: https://www.schaken.nl/nk-schoolschaak/nieuws/titels-nk-vo-naar-utrecht-voorburg-en-goes.  Darrin staat ook een link naar alle uitslagen.
 
Bij het VO-I speelden voor SGL de bij de LeiSB bekende schakers Timo Yeh, Cato de Zoeten, Kiri Arnold, Lorin Arnold in SGL-1 en Katja Venema, Abisan Pancharajah, Connor Visser, James Lawton en Nicolo Ratti in SGL-2. 
 
Dit jaar moest SGL-1 zijn meerdere erkennen in het Chr. Gymnasium Utrecht en zo werd een mooie tweede plaats bereikt. SGL-2 moest met de 6e plaats genoegen nemen.
 
Bij het VO-2 speelden voor SGL-1 de bij de LeiSB bekende schakers Jonathan Vijver, Rhys Arnold, Nora Yeh en Daniel Vijver mee en voor SGL-2 Paul van Doesum, Ilya Sigida, Tobias Persson en Milan Hooshangi. Het Gymnasium Novum uit Voorburg met schakers Prajit Sai Kumar, David Madukarea, Thomas Dijkhuijsen, Robin en Thimo bleek net iets sterker en won de onderlinge strijd met 2,5 - 1,5. Een verdienstelijke tweede plaats voor SGL was het resultaat.

--/--