Op 20 april vond de finale plaats van het Basisscholen Schaakteamkampioenschap.. Acht teams (4 spelers) van zeven scholen streden om de titel van de Leidse Schaakbond. De drie hoogst eindigende teams verdienden een plaats bij het Nederlands Kampioenschap op 11 en 18 juni in Gouda. De finale vond plaats in de Anne Frankschool in Leiden. Een week eerder waren de halve finales gespeeld, daaraan deden eenentwintig teams mee, waaruit de volgende acht zich kwalificeerden voor de finale: Anne Frankschool (Leiden), Elkerlyc 1&2 en De Leeuwerik (Leiderdorp), Achtbaan Cluster (Voorhout), De Vink (Voorschoten), De Hobbitburcht (Alphen a/d Rijn) en de Montessori (Oegstgeest). Het speeltempo was 20 minuten per persoon per partij. Voor alle teams was er een beker en voor de spelers van het winnende team ook een medaille. Veel dank aan de Anne Frankschool voor de genoten gastvrijheid en voor de wedstrijdleiders en ouders/begeleiders.

De Prijswinnaars met van links naar rechts: Anne Frank (2e), Elkerlyc (kampioen) en Montessori (3e)

Voorrondes
Eerst werden er in twee groepen van vier teams een competitie gespeeld, waarna de twee beste teams van elke groep zich plaatsten voor de kampioensgroep) en de andere twee teams verder speelden in de Troostfinale. De uistlagen van de voorrondes staan in de twee kruistabellen hieronder.De wedstrijdleiders kijken mee.

In de eerste groep won Anne Frank overtuigend, en wist de Montessori met een wedstrijdpuntje meer De Leeuwerik achter zich te laten.

In de tweede groep was Elkerlyc1 oppermachtig met een honderd procent score. In de spannende laatste ronde van deze groep speelden  Elkerlyc 2 en De Vink gelijk. Zo bereikte Elkerlyc2 ook de kampioensgroep met een bordpuntje meer.

Kampioensgroep en Troostfinale
In de wedstrijd om de 5e tot de 8e plaats wist De Hobbitburcht met eeh half bordpuntje verschil De Vink achter zich te laten..

Tot slot, de kampioensgroep. Twee scholen waren duidelijk de sterkste: Elkerlyc1 en Anne Frank. Zij speelden in de laatste ronde van het toernooi tegen elkaar, een mooi slot van de spannende dag. Dat werd 2-2 en zo werd Elkerlyc met één bordpuntje verschil de kampioen voor de Anne Frankschool. Ook de Montessorischool plaatste zich voor het Nederlands Kampioenschap.