Zondag 24 september togen 8 LSB-teams, met chauffeurs en begeleiders, naar het verre Mierlo voor het Open NK rapid voor clubteams.

Op dit druk bezochte en gezellige toernooi was er geen LSB-afvaardiging in de A/B-categorie.

In de C-groep deden 2 teams van SV Leiderdorp, 1 van Op Eigen Wieken en 1 van SV Voorschoten mee. Het C1-team van Leiderdorp speelde in de vaste opstelling en stond qua rating, bij aanvang geplaatst in de top 10. Tim Kies, Mart Hortensius, Martijn Otten en Kart Laan speelden naar verwachting en eindigden met 8 matchpunten en 14 bordpunten op de 8ste plaats. Op Eigen Wieken kwam met Harry van Vliet, Jelle Zijlstra, Arres Oudshoorn en Jos de Best. Dit sterke team won eerder dit jaar met overmacht de JCC C van onze bond en in Mierlo werden ze voorzichtig tot kanshebbers voor de titel gedacht. Echter, het mocht niet lukken en zij moesten genoegen nemen met 7 matchpunten, 15 bordpunten en een 9de plaats.

Leiderdorp C2, bestaande uit Alexander Vierkant, Joram Linder, Martijn Vonk en Arjen Peijen bleven heel lang in de subtop meedoen, maar eindigden uiteindelijk heel verdienstelijk op een 15de plaats (6 mp, 11 bp). De verrassing van de dag kwam uit Voorschoten: het C-team met Vincent Blom, Job Eshuis, Gerben van der Hoeven en Igor Damen was goed op dreef en eindigde met 8 mp en 16½ bp op een 5de plaats!

In de D-categorie speelde 1 LSB-team, van SV Leiderdorp. Ook dit team, met Marco en Nancy Kirana, Mats van Lit en Heleen Otten zou toch hoge ogen kunnen gaan gooien. Aan inzet en motivatie heeft het niet gelegen, maar de vorm ontbrak bij enkele spelers en dit team eindigde een tikkeltje teleurstellend op een 12de plaats (8 mp, 14½ bp).

Ook in de E-groep was alleen een team van Leiderdorp dat de LSB-eer hoog moest houden: Myrre Hortensius, Joris Pries en de eigenlijk nog F-spelers Willemijn de Voogt en Yvar Verseef zetten hun beste beentje voor en hier werd een podiumplaats veroverd: met 9 mp en 19 bp haalden zij de 3de plaats.

Bij de jonge F-jes had onze bond 2 ijzers in het vuur: SV Leiderdorp, met Thijmen Piket, Rosanne Pries, Asa van Lit en Jelle Dijkstra. Zij deden het heel goed en eindigden op een mooie 5de plaats (8 mp. 16 bp). Het team van Op Eigen Wieken, bestaande uit Alexander Polak, Ernst van Ekeren, Wessel Braggaar en Maarten van Harten draaide lekker en deed de hele dag mee in de race voor het kampioenschap. Helaas greep het daar net naast. Een knappe 2de plaats (11 mp, 22 bp) werd hun deel.

Nog vermeldenswaard is de 100% score van Yvar Verseef en Maarten van Harten. Zij ontvingen daarvoor een superdiscobol!!

De prijswinnaars:

SV Leiderdorp E1

Image 

Op  Eigen Wieken F1

Image