Verslag doorgeefschaak AAS (27 dec.2006)

Doorgeefschaak kampioenschap Leidse Schaak Bond

 

In de afgelopen kerstvakantie werd wederom gestreden voor het Doorgeefschaakkampioenschap (Jeugd) van de Leidse Schaak Bond.

De organisatie van het toernooi was weer in de vertrouwde handen van de Alternatieve Aalsmeerse Schaakvereniging (AAS) en 13 teams van 2 spelers/speelsters hadden de weg gevonden naar het verre Kudelstaart.

 

Doorgeefschaak speel je met een partner, deze heeft de andere kleur dan jijzelf.

Materiaal dat je slaat op jouw bord heeft dus de kleur van je partner. Als deze aan zet is kan hij/zij kiezen om een gewone zet te doen of materiaal in te zetten. Pionnen mogen tot en met de 7e rij ingezet worden en materiaal mag niet schaakgevend ingezet worden. Verder gelden alle schaakregels, maar schaaktheorie is wel heel anders met Doorgeven! Per partij heeft de speler 7 minuten, dus langer dan een kwartier kan een partij niet duren.

 

Daar 13 teams een ronde vrij betekent en schaken altijd leuker is dan niets doen stelde de AAS organisatie ook een team op in de niet meetellende leeftijdsklasse 30+ onder de verrassende naam “De Dummies”.

De jeugdige spelers waren verdeeld in gemiddeld jonger (B) of ouder dan 12 jaar (A).

 

Het zeer aanhankelijke team “De Tortelduifjes” gaven in de 1e ronde meteen hun visitekaartje af door de Azen te verslaan met 2-0! Na de koffie kwam het AAS team beter op stoom en wist alle resterende teams met 2-0 te verslaan maar vooral tegen “De Blondies” en tegen “De ChessMates” moest er flink aangetrokken worden.

 

De Tortelduiven hadden hier en daar nog een noodlanding, maar na een nek aan nek race met de Chessmates bleef het loveteam onze schaakmaten toch nog voor. Het massieve team”Da Masters” eindigde vorig jaar nog als 2e maar nu als 3e.

Desondanks konden de Chessmates tevreden zijn daar ze zeer overtuigend de B-groep wonnen, een belofte dus voor doorgevend Nederland.


Hieronder de eindstand en enige sfeer foto’s :

 
 TeamnaamPouleTPl
 De Dummiesnvt24-
1De TortelduifjesA22A1
2Chess playersA21A2
3ChessmatesB19B1
4Da MastersA17A3
5Take overA16 
6KoningkillersB14B2
7The PawnerersA13 
8De BlondiesB13B3
9Boreft 3B7 
10Boreft 1B6 
11Boreft 2A4 
12PokecrackB3 
13De WempiesB3