Deelnemers Leidse schaakbond doen goed mee.

Na 8 dagen schaken (en 1 avond fierljeppen in IJlst) zijn er nog veel titelkandidaten.

Kampioenskandidaten in de A-jeugd zijn Jorden van Foreest en Nick Maatman (allebei 6,5 uit 8) maar Anne Haast zou er in theorie nog als derde hond met het been vandoor kunnen gaan. Voorschotenaren Midas Ratsma en vooral Rosa Ratsma (nu TPR van +240) blazen een stevig partijtje mee in de sub-top. Rosa gaat naar verwachting als tweede meisje eindigen en heeft sowieso een goed toernooi achter de rug.

B-jongens: Maarten van Harten (OEW, 5 uit 8) en Jip Damen (SV Voorschoten, 4,5 uit 8) draaien behoorlijk, maar iets onder verwachting. Stijn Gieben wordt in deze categorie kampioen, maar alleen als hij zijn laatste partij tegen Alik Tikranian wint. Er staan drie achtervolgers te dringen.

C-jongens: Rolf Corstjens (Leiderdorp, 4,5 uit 8) was even van slag, maar speelt weer naar behoren en moet in de top-10 kunnen eindigen. In deze categorie lijkt Robby Kevlishvili op weg naar de eindzege (7 uit 8), al kunnen Robin le Comte en Joris Gerlagh het hem nog moeilijk maken.

C-meisjes: Sterre Kruijssen speelt een goed toernooi en wist koploopster Lola den Dunnen te verschalken. De 50%-score is voor Sterre al binnen.

 

Al met al behoorlijke prestaties van de jeugdvertegenwoordigers van de Leidse schaakbond.

Alle uitslagen en alle partijen:  http://nkjeugd.schaakbond.nl/toernooien  (JD)