MIERLO – De allerjongste spelers van Schaakvereniging Leiderdorp zijn opnieuw eerste geworden bij het Open Nederlands Kampioenschap rapid voor jeugdteams. Marc en Thomas Kentstra, Björn van Houdt en Matthijs Salomons, binnen de vereniging bekend als het ‘smurfenteam’, gunden hun tegenstanders zondag in een sporthal in Mierlo geen kans en sleepten de felbegeerde beker in de wacht.

F-Team Leiderdorp


SV Leiderdorp was met vijf teams van elk vier spelers naar Mierlo getogen. De spelers in de E-categorie (geboren in 2003) behaalden de derde plaats. Ivan Kroetkov, Quinten Salomons, David Koster en Lodewijk van der Putten, die vorig jaar als F’jes nog de titel wonnen, ondervonden dit keer meer tegenstand maar wisten toch een beker te winnen.

D-spelers Lucas Schädler, Maarten Zilverentant, Levi Truijers en Dianne Guis (2001/2002) wisten zich in een groot spelersveld knap staande te houden en waren heel tevreden met hun achtste plek. Sarah van Rooden, Leon Guis, Tobias Koster en Bauke Schenkelaars speelden zich in de C-categorie (1999-2000) naar de vijfde plek. Datzelfde presteerden Rolf Corstjens, Robin Schenkelaars, Emily Mes en Joël van der Werf bij de oudste jeugdspelers.
De goede prestaties leverde SV Leiderdorp zelf ook wat op. Net als vorig jaar kreeg de schaakclub de verenigingsprijs in de vorm van een nieuwe schaakklok. Die is goed bruikbaar tijdens de woensdagavondtrainingsavonden en wedstrijden in Kindcentrum De Brink.