Schaakvereniging Leiderdorp ging als regionaal kampioen van de Leidse Bond naar het NK teamschaken voor kinderen t/m 10 jaar in Zuid-Scharwoude. Thomas Kentstra, Ischa Versteegen, Matthijs Salomons en Nikolas Daskalakis lieten daar zien dat ze bij de top van Nederland behoren. Van de zeven wedstrijden werd er slechts één verloren (1-3), drie eindigden in een 2-2 gelijkspel en de andere partijen werden overtuigend met de maximale score van 4-0 gewonnen.
Vooral de winst in de laatste ronde tegen de kampioen van de Haagse Schaakbond was veelzeggend. Er moest met een groot verschil gewonnen worden om kans te maken op het podium . De verschillen aan de top zijn bloedstollend klein: 12 teams waren toen nog in de race voor het podium.

Drie teams lieten geen steken vallen, wonnen uiteindelijk meer wedstrijden en werden onbereikbaar. Van de vele volgers eindigde Leiderdorp op basis van de gewonnen individuele wedstrijden net achter Eindhoven op de verdienstelijke 5e plek. Slechts drie spelers wisten dit toernooi al hun 7 partijen te winnen. Nikolas was één van hen en droeg fantastisch bij aan de teamprestatie.

Ook de andere teams uit de regio presteerden dit jaar goed. Van de 40 teams die streden om de nationale titel kwamen er maar liefst 4 uit de Leidse regio. Het Leidse Op Eigen Wieken eindigde als 15e terwijl Voorschoten 30e werd. Het tweede team van Leiderdorp, met nog hele jonge talenten, had zich verrassend weten te plaatsen en legde beslag op de 32e plek. Het jeugdschaken in de regio staat er goed voor.