De Nationale Pupillendag in Roosendaal was een geslaagd toernooi voor de Leidse Schaakbond. Maar liefst veertien spelers mochten deelnemen, wat op zichzelf al een vrij bijzondere omstandigheid was. Helaas moest Jette Sonneveld te elfder ure verstek laten gaan vanwege ziekte. Er werd gespeeld in de categorie├źn F (geboren in of na 2006), G (geboren in of na 2007)en H (geboren in of na 2008).


In F deden Matthijs Salomons en Tim Warnaar lang mee voor de prijzen; zij eindigden uiteindelijk in de top met vijf uit zeven. Lorin Arnold deed het ook goed; hij eindigde met drie uit zeven.
Freya Stoffels was geen kanshebber, maar deed veel ervaring op. Zij ging naar huis met een uit zeven.

In G speelde Jack Schoonenwolf zijn eerste grote toernooi, en dat deed hij uitstekend: maar liefst vijf uit zeven. Otto Zoet speelde in de middenmoot; een keurige vier uit zeven. Ook Jeroen Peeters, Jet de Zoeten en Abisan Pancharajah konden goed meekomen: drie uit zeven. Voor Ivanke Wiggers en Lawa Hamdi was het lastiger, maar ook zij behaalden toch mooi twee punten.

In H ten slotte was de beste LeiSB deelnemer Nicolo Ratti; hij behaalde vier uit zeven na een stroeve start. Florian Salomons streed dapper en behaalde twee punten.

De uiteindelijke winnaars waren:
In F: Alexander Rutten en Stella Honkoop
In G: Yichen Han en Amelia Jonkman
In H: Wendy Huang en Thoma s Kutchoukov

De begeleiders en de deelnemers van de verschillende verenigingen konden het uitstekend met elkaar vinden; zo zorgt een gezamenlijk toernooi met deelnemers van verschillende clubs ook nog voor verbroedering binnen de LeiSB.