De TU Delft was op zaterdag 29 oktober gastheer van het 57e editie van het Huttontoernooi. Een mooie locatie waar spelers hun geesten nog extra konden prikkelen in het Science Centre dat gratis toegankelijk was. Supergeleiding is nu ook een schaakter m. Tijdens dit NK tussen alle regionale bonden had de LeiSB in bijna alle leeftijdscategorieën (A t/m E) een sterk team. De B-jeugd schitterde helaas door afwezigheid In alle andere groepen streed de Leidse jeugd om de podiumplaatsen.


De D-jeugd bleef met een 4e plek met lege handen staan, maar daar waren verzachtende omstandigheden met een grieperige speler. Dan grijp je gewoon wat vaker mis. Bij de E-jeugd stonden begeleiders met bewondering te kijken naar het volwassen spel. Erg knap gedaan en volledig terecht dat ze de 3e plek bereikten. De A-jeugd deed het nog net iets beter. In de uitslag op internet (http://www.haagseschaakbond.nl/component/option,com_wrapper/Itemid,547/) staan ze 3e met evenveel bordpunten. Het reglement moest eraan te pas komen om te besluiten dat zij 2e zijn geworden op basis van de resultaten op de hoogste drie borden. Tot slot wisten al dat we in het C-team individueel sterke spelers hadden, maar als team waren ze heel sterk. Er werd maar een wedstrijd verloren, maar alle andere favorieten werden vakkundig op afstand gezet en de winst werd professioneel binnengehaald in de laatste ronde.

Na afloop konden de spelers van Leiderdorp, LSG, OEW, Stormpionnen en Voorschoten zich weer op de traditionele pizza’s storten. Het smaakte goed. En het gaat goed met het schaken in de regio.

Hutton 2016 C-TeamHutton 2016 E-team