De LeiSB heeft alle reden om trots te zijn op haar jeugd. Met 20 spelers in 5 teams waren we goed vertegenwoordigd in het 59e Hutton toernooi, dat plaats vond op zaterdag 14 oktober in Rotterdam. In dit toernooi spelen de vertegenwoordigde teams van 7 regionale bonden (een 8e bond had alleen een E-team) tegen elkaar in rapid partijen van 15min+10s.
 
De LeiSB deed mee in alle leeftijdscategorien (A t/m E): onze 20 spelers kwamen van 8 verenigingen. Deelnemers, jeugdbegeleiders en ouders kijken terug op een uitstekende schaakdag.
Verslag met foto’s: http://www.lsg-leiden.nl/jeugd/
 
Het E -team met Erik Klintian (Leiderdorp), Otto Zoet (Voorschoten), Jack Schoonenwolf (Alphen a/d Rijn) en Abisan Pancharajah (Op Eigen Wieken) scoorde er lustig op los. Er was slechts verlies tegen de SGA, maar er werd gewonnen van de latere winnaar RSB. In een spannende laatste ronde wonnen we van de Haagse Bond en stelden we de tweede plaats veilig met een score van 7 matchpunten.
 
Het D-team met Lorin Arnold Leiderdorp), Rolinde den Heijer (Bodegraven), Ischa Verstegen en Renzo Korbee (beide Leiderdorp) stuiitte op stevige tegenstand, vocht voor wat het waard was, maar kon alleen tegen de SBO een gelijkspel afdwingen. Lorin kreeg een prijsje voor team-beste.
 
Het C-team met Cato de Zoeten (Voorschoten), Kuba Rodriques Pereira (Stormpionnen), Kiri Arnold en Lodewijk van der Putten (beide Leiderdorp) begon helaas met een bye en dan kom je daarna niet gemakkelijk in het juiste ritme. In de laatste ronde sloegen ze echter genadeloos toe tegen de SBO. Lodewijk scoorde 3 uit 4.
 
Het B-team met Jord Ypma en Stefan Vleming (beide Stormpionnen), Job Segers (Op Eigen Wieken) en Bauke Schenkelaars (Leiderdorp) streed fanatiek, maar begon ongelukkig met een nul tegen het achteraf niet zo sterke SGA en daarna kon ook het sterke RSB kon niet bedwongen worden. Vervolgens werd er overtuigend gewonnen van de HSB en de SBO, maar moegestrede n werd de laatste wedstrijd tegen de ongenaakbare categorie-winnaar HSB verloren.
 
En dan de kampioenen! Het A-team met Alexander Polak (LSG), Jip Damen (Voorschoten), Wessel Braggaar (Philidor) en David Jongste (Voorschoten) was een klasse appart. Met een total score van 95% (2 remises, 18 winstpartijen) lieten ze de tegenstanders alle hoeken van de grote sportzaal zien.