Op zaterdag 11 november hebben 22 kinderen in de leeftijd tot en met tien jaar gestreden om de bekers, maar uiteraard ook om de tickets voor het NK E dat weer tijdens het paasweekend in Waalwijk gehouden wordt. Daar waar de B-groep uit de startblokken vloog en bij alle partijen binnen enkele minuten een winnaar kon worden aangewezen in de eerste ronde, werd er in de A-groep tot de laatste minuut op enkele borden om dat eerste punt gestreden.
Eerdat de A-groep klaar was met de eerste ronde, had de B-groep reeds de tweede ronde erop zitten. Hoewel een aantal partijen zich fraai ontwikkelden en de aanval van begin tot eind werd opgezet, lieten anderen blijken het Herdersmat goed onder de knie te hebben en elke tegenstander die hier niet beducht op was binnen enkele zetten op een nul te trakteren. Na ronde 3 was de B-groep aan een langere pauze toe, waar ook voldoende ruimte voor was doordat ze zo ver voorliepen op schema. Dani en Berend gingen gezamenlijk aan de leiding, waarbij de onderlinge partij in de 4de ronde op het programma stond.
De A-groep speelde ook de 2de en 3de ronde onverstoord tot de laatste minuten, wat door een increment van 10 seconden per zet er zelfs voor zorgde dat ze achter kwamen te liggen op schema. Na de 3de ronde waren alleen Luke en Fien nog ongeslagen, maar ook voor hen gold dat ze ten koste van de ander alleen op kop konden komen.
In de B groep won Berend Sick ook zijn 4de en 5de partij, waarmee hij op een overwinning afstevende. Echter, in ronde 6 was Joris Veraart de directe opponent, die Berend een koekje van eigen deeg wist te geven door na nog geen minuut en vier zetten Berend alweer de hand te schudden, Herdersmat… Hiermee had Joris het heft in eigen handen genomen. Met nog maar één ronde op het programma kon de dagwinst veilig worden gesteld. Ondanks dat ook Berend zijn laatste ronde won en ze beiden 6 uit 7 hadden gescoord, trok Joris op basis van weerstandspunten aan het langste eind.
Na ronde 4 ging Luke in Groep A alleen aan kop met de volle buit. Met één punt minder had Jonathan in ronde 5 nog de mogelijkheid om de winstreeks een halt toe te roepen. Maar Luke denderde onverstoord door. Hiermee werd de strijd om de eerste plek steeds minder interessant. Om dat nog maar is te onderstrepen, stelde Luke reeds in de 6de ronde de 1ste plek en daarmee een ticket voor het NK veilig. Ondanks dat Fien Luke niet had kunnen bedwingen en ook in de 6de ronde nog een punt aan haar voorbij zag gaan, was ook na ronde 6 reeds duidelijk dat zij de dames op het NK zal vertegenwoordigen. Wel werd in de laatste ronde nog gestreden om de bekers die plek 2 en 3 in de wacht konden slepen. Met 4 uit 6 maakten alleen Fien, Jonathan en Klaas hier nog aanspraak op. Klaas trok aan het kortste eind en moest zijn laatste partij van de dag tegen de nog ongeslagen Luke spelen. Helaas leverde dit hem de 4de plaats op, maar hij was wel de enige die een half puntje van de maximale score van Luke heeft weten af te snoepen. Zowel Fien als ook Jonathan wonnen hun laatste partij, waarmee Jonathan op basis van weerstandspunten met de tweede prijs naar huis ging en Fien met twee bekers, namelijk de 3de prijs en een roze beker omdat ze meisjeskampioen van de Leidse Schaakbond is.
 

De eindscores Groep A

Naam Punten
Luke Schoonenwolf 6.5
Jonathan Vijver 5.0
Fien Sannen 5.0
Klaas Roos 4.5
Raffi Mkrtchyan 4.0
Joost van Loon 3.0
Nicoló Ratti 3.0
Nora Yeh 2.5
Maxime Venema 2.5
Rhys Arnold 2.5
Josefien Vleming 2.0
Paul van Doesum 1.5

De eindscores Groep B

Naam Punten
Joris Veraart 6.0
Berend Sick 6.0
Dani Bickes 5.0
Ammar Feijth 5.0
Benjamin Koster 4.0
Tommy Lay 3.0
Alesha Versteegen 3.0
Lucas Veltrop 2.0
Luca Lay 1.0
Cristina Ratti 0.0