Het PK-A en PK-B 2018-2019 van de LeiSB werd gespeeld als onderdeel van het PK Senioren toernooi (op 9 vrijdagavonden), waarin de jeugd gewoon meespeelde. In totaal deden er 13 jeugdspelers me (6 + 7 voor resp A en B).

Alle uitslagen kunnen gevonden worden op de website van LSG: https://lsg-leiden.nl/12282-2/

De A-jeugd: Jord voor Rolf

Jord Ypma op de laatste dag de titel met een half pu tje voorsprong op Rolf Corstjens. Jord won van Don van den Biggelaar, terwijl Rolf zijn meerdere moest erkennen in Sander Hilarius. De eindrangschikking van de jeugd-A:
1. Jord Ypma:
2. Rolf Corstjens
3. Luuk Wiedema
4. Carsten van der Hoeven
5. Stefan Vleming
6. Jason van Tilburg

De B-jeugd: Quinten voor Alisha

Quinten Salomons stelde op de laatste dag de titel veilig met een remise tegen Jaap Beetstra. Daardoor had hij een half puntje meer dan Alisha Warnaar, die de laatste roinde verstek moest laten gaan en dat levert geen punten op. De eindrangschikking van de jeugd-B:
1. Quinten Salomons
2. Alisha Warnaar
3. Cato de Zoeten
4. Jaden Birginia
5. Jette Sannen
6. Ischa Versteegen
7. Stijn Sannen

Het organiseren van PK-A en PK-B als onderdeel van het PK Senioren was succesvol omdat het aantal deelnemers vele malen groter was dan vorige jaren toen aparte PK-A en PK-B georganiseerd werden. In 2017-2018 waren er in het PK-A geen deelnemers en in het PK-B waren er drie. Nadeel van de dit jaar gekozen opet is dat niet alle jeugdspelers tegen elkaar spelen en dat niet alle spelers evenveel partijen spelen, hetgeen zich bij afwezigheid vertaalt in een bye (0,5 punt) of geen score, als het in de laatste ronde gebeurt.