Het PK-C vond plaats op 12 en 19 februari. Er waren 13 deelnemers, die 6 ronden Zwitsers speelden met een speeltempo van 70min+10s. LSG en Philidor verzorgden de organisatie in het denksportcentrum Leiden.

Rhys Arnold, met een rating van1800+ duidelijk favoriet, maakte dat waar, maar niet zonder slag of stoot. Op de eerste dag bereikte Kuo Kuo een remise en volgens de toeschouwers had dat meer kunnen zijn? Op de tweede dag versloeg Rhys echter geconcentreerd al zijn tegenstanders. Jonathan volgde heel goed, maar moest in de vierde ronde toch de eer aan Rhys laten in het onderlinge duel. Elyas eiste de derde plaats op, na een niet zo goede eerste dag, kwam hij terug met drie uit drie op de tweede dag, wel beetje geluk met een bye. Direct daarop volgden Maxime, Kuo Kuo en Raffi.

Alleen de winnaar plaatst zich voor het NK (NJSK-ABC). Dat is van 1-7 mei in Almelo.


.De kruistabel, het groene vakje betekent spelen met zwart.


De deelnemers rondom prijswinnaar Rhys, geflankeerd door Jonathan en Elyas.

Met zeer veel dank aan alle wedstrijdleiders: op de eerste dag Henk van der Scheer en Rob Uittenbogaard van LSG. Maar toen Rob de tweede dag in quarantaine moest en Henk het PK-E verzorgde, waren Walther Warnaar (OEW) en Bert van der Marel (OEW, Philidor) direct bereid die functie op de tweede dag te vervullen!

--/--