Het NK-D vond plaats op 18-20 mei 2023 in Rijswijk(ZH). De afvaardiging van de LeiSB  staat hierboven afgebeeld in volle actie. Er waren 82 deelnemers (52 jeugdalgemeen en 30 jeugdmeisjes).  Alle uitslagen en een link naar de foto's van Harry Gielen staan hier: NK 12 – Nederlands Kampioenschap tot 12 jaar (haagseschaakbond.nl).

Bij de meisjes scoorde Emma een hele fraaie gedeelde 4e plaats, slechts een halfje van het podium verwijderd. Bregje Roebers was ongenaakbaar met 9 uit 9. Sarah, Laura en Mara hadden een meer bescheiden score met elk 3 punten, maar Sara en Laura zijn dit jaar nog "E-tjes", en ook Mara mag nog een jaar bij de D spelen, volgend jaar staan ze alle drie boveneaan.

Bij de jeugd algemeen was Sabin met een gedeeld 4e/5e plaats heel goed op dreef. Ook de LeiSB kampioen Achyut speelde sterk, maar moest in de twee slotronden tegen de twee toernooiwinnaars, en dat was net iets te veel. Toch is een 10e plaats in een veld van 52 een mooie prestatie. Evan speelde een solide toernooi met een score van ruim 50%, en ook Evan mag de komende twee jaar nog in de D spelen.

--/--