Op zondag 26 juni werden er in het denksportcentrum de jeugdclub teamkampioenschappen gehouden. Afgevaardigden van 4 clubs namen het tegen elkaar op in de leeftijdscategorieën C (tot en met 14 jaar) en D (tot en met 12 jaar). In de D-categorie werd er ook gestreden voor 2 plaatsen in de nationale jeugdclubcompetitie. De halve finale en de finale daarvan worden in Leiden gespeeld. Coor de C-categoire is er een vrije inschrijving voor de nationale competitie. Veel dank aan Wadim Sharshov voor de soepele wedstrijdleiding en schrijven van dit verslag.

D-categorie

Bij de D-categorie deden er 5 teams mee, namelijk één team van Leiderdorp, één team van LSG, twee teams van Op Eigen Wieken en één team van Voorschoten. Er werd een gesloten competitie gespeeld en iedere ronde was er één team vrij. Er werd lang gestreden en sommige partijen waren echt tot de laatste seconde bezig.
Eén ronde voor het einde was het beslist wie de twee kwalificatieplaatsen had veroverd, dat waren namelijk Voorschoten en Op Eigen Wieken 1.
Leiderdorp, LSG en Op Eigen Wieken 2 hadden alle drie nog een mooi uitzicht om derde te worden. Het team van LSG had een vrije ronde, dus moest wachten hoe de resultaten zouden vallen.
Het team van OEW 2 won met 3-1 van Leiderdorp en verzekerde zich van een derde plaats. Voorschoten kwam snel op een 2-0 voorsprong, Lev wist er nog 2-1 van te maken. Evan versloeg in tijdnoodfase Sabin en verzekerde Voorschoten van de overwinning. Het team van Voorschoten is nu de kampioen van Leidse schaakbond in categorie D.

C-categorie

Bij de C-categorie streden er twee teams met elkaar LSG en OEW. In een spannende eerste ronde hing gelijkspel heel erg lang in de lucht, maar op de valreep werd het toch 3-1 winst voor Op Eigen Wieken. De jonge bord 3 en 4 spelers Laura en Lucas van LSG deden het heel goed.
De tweede ronde werd gespeeld vervolgens met andere kleuren. Op borden 3 en 4 werd er gerevancheerd, Tiber verloor van Lucas en Cederick zette Laura mat. Maar Maxim op bord 2 wist voor de tweede keer te winnen van Saleh en daardoor was eigenlijk de kampioen bepaald. Ilja was nog aan het strijden om een punt binnen te halen voor LSG, maar uiteindelijk won Jonathan en was ook deze wedstrijd beslist met 3-1  overwinning voor Op Eigen Wieken. Zo is Op Eigen Wieken de kampioen van het Leidse Schaakbond in de categorie C. Een mooie tweede plaats was er voor LSG in deze leeftijdscategorie. De prijsuitreiking werd gedaan direct na afloop van de laatste partij, niet iedereen kon daarbij aanwezig zijn. Gelukkig konden de prijzen wel eerder worden meegegeven.

De winnaars in de D: Voorschoten, OEW1 en OEW2

De winnaars in de C: OEW geflankeerd door de wedstrijdleider