Op zaterdag 22 juni vond in Spijkenisse het NK voor de leeftijdscategorie t/m 9 jaar plaats, de z.g.n. Pupillendag. Er werd gespeeld in de categoerieen Fjeugd, Fmeisjes, Gjgg, Gm, en Hjgd+m, met respectievelijk 38, 14, 28, 14 en 18+6 deelnemers. De LeiSB was vertegenwoordigd met 13 spelers en deed het bijzonder goed! Alle standen en uitslagen zijn te vinden op https://www.nationalepupillendag.org/

Bij de Fmeisjse werd Tess Hauwert kampioen en bij de Fjeugd Noah Sosef. Beide doen bij de LeiSB al langer van zich spreken, maar maken duidelijk progressie en dit kampioenschap is een voorlopige kroon op hun werk. Ook Aren Margaryan speelde uitstekend en werd op een half puntjje achterstand gedeeld tweede achter Noah die 6 uit 7 scoorde. Ook Çinar Ergincan eindigde hoog als 6e met 5 punten. Helaaas  verloor hij zijn laatste partij, hetgeen het verschil maakte voor de mogeliojk gedeelde eerste plaats. Ook Tess scoorde 6 uit 7. BIj de Fjeugd moesten Siddhant Sajit Nair, Pepijn Roeffen en Luca Beerens met een meer bescheiden rol genoegen nemen, maar met scores van resp 4, 3,5 en 3 punten mogen ze alleszins tevreden zijn.
 
Bij de Gmeisjes kunnen Elysia en Audrey met een 6e en 7e plaats (gedeeld 4-7) terugkijken op een mooi resultaat. Zij behaalden 4 punten uit 7 wedstrijden. Bij de Gjeugd eindigde Aadvik Aravindhan keurig in de middenmoot.

Bij de Hjeugd+m traden Derin Ergincan, Emre Demirbag en Medina Aboulghit aan. Derin en Emre eindigden met 3 uit 7 juist onder het midden terwijl Medina helaas de rode lantaarn moest dragen. Maar het was ongetwijfeld een goede ervatring voor een volgende keer.

--/--